Kahraman TV

Kahramanmaraş'ta Toprak Hırsıyla Mezarlığı Tahrip Ettiler

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ta yaşanan mezarlık olayı kan dondurdu. Belediyenin istimlak ederek karşılığında yaklaşık 200 bin TL ödediği mezarlık alanının eski tapu sahipleri, parke taşlarını söktü, defin alanlarını tahrip etti.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Köseli mahallesinde akılalmaz bir olay yaşandı.

Kırsal bir mahalle olan Köseli’deki bir asırlık mezarlık, bir müddet evvel A.K. isimli şahsın tapulu arazisiydi. A.K. mezar yerinin “tapulu malı” olması mazeretiyle vefat eden vatandaşların yakınlarına zorluk çıkarınca işler yargıya taşındı. Kahramanmaraş 3. Asliye Hukuk Mahkemesince verilen kararda, mezarlık toprağı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin mezar yeri olarak tescil edildi ve istimlak fiyatı tapu sahibine verildi. Belediye tarafından süratle etraf düzenlemesi yapılan mezarlığın ömrü ise kısa oldu.

GİZLİCE GİRDİ, PARKE TAŞLARINI SÖKTÜ

İstimlak edilen arazinin sahibi aile ise yargı kararının akabinde, evvel belirlenen yaklaşık 200 bin TL fiyatındaki ödemeyi aldı. Akabinde arazinin eski tapu sahibi A.K.’nin oğlu N.K. yargı kararını yediremeyince gizlice girdiği mahalle mezarlığının taşlarını sökerek defin alanlarına ziyan verdi. Kısa mühlet sonra mezarlığın tahrip edildiğini fark eden mahalle sakinleri, yetkililerden yardım istedi.

MEZARLIKTA OSMANLI ASKERİ DE VAR, DEPREMZEDE DE

100 yıldan eski olduğu düşünülen ve toprak hırsıyla tahribe uğrayan mezarlıkta, Osmanlı Devleti ismine Hicaz ve Yemen cephelerinde savaşmış şahısların de yattığı biliniyor. 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminde hayatını yitiren şahısların da defnedildiği mezarlığı tahrip eden aileye vatandaşın tepkisi büyük.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.