Çokran Şelalesi
Kahramanmaraş'ın en çok ilgi gören noktalarından biridir Çokran Şelalesi. Merkez ilçeye bağlı olan ve aynı ismi taşıdığı Çokran Köyü'nde bulunur. Bu sebepten dolayı ulaşımda zorluk yaşanmaz.

Bu doğa harikası bölge, özellikle son yıllarda turistlerin ilgisini çekmiştir. Çokran Mavi Göl Şelalesi'ni en çok ziyaret edenler dağcılardan oluşuyor.

Eshab-ı Kehf Külliyesi
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunuyor Eshab-ı Kehf Külliyesi. Külliye, burada yedi arkadaşa ithaf olarak inşa edilmiş. Antik Çağ'dan beri kutsal sayılan ve Eshab-ı Kehf ismiyle bilinen kayalık bir tepenin yamacındaki mağaranın çevresine kurulmuş Eshab-ı Kehf Külliyesi. Kuran-ı Kerim'de ifade edildiğine göre, mağarada yıllarca uyuyan arkadaşlar (Yedi Uyurlar), uyandırıldıktan kısa bir sonra vefat etmişler ve bu olaya şahit olan insanlar tarafından da mağaranın yanına mescit (kilise) yapılmış.

Kahramanmaraş Kapalı Çarşı
XI. yüzyılda inşa edilen Kahramanmaraş Kapalı Çarşı, il merkeznde bulunduğu için şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biridir.

Hem güzel bir gezi hem de eğlenceli bir alışveriş noktası olan Kahramanmaraş Kapalı Çarşı, içerisindeki dükkanlarla gün içerisinde yüzlerce insanı ağırlamaktadır. Çarşı Bedesten ile Bakırcılar Çarşısı arasında iki farklı bölümlerde oluşan çarşının yapımında moloz taş ve kesme taş kullanılmıştır.

Kahramanmaraş Müzesi
Ülkemizin Akdeniz Bölgesi'nin en güzel şehirlerinden biri olan Kahramanmaraş, 14 bin yıllık köklü tarihi geçmişi ile Anadolu'nun kültürel zenginliğini meydana getiren önemli şehirlerimizden biri olma özelliği taşıyor. O dönemlerden bugüne kadar çok sayıda medeniyete beşiklik etmiş olan Kahramanmaraş'ta ilk müze ise, 1947 yılında Kahramanmaraş Merkez'deki Ekmekçi Mahallesi, Belediye Caddesi üzerinde bulunan 16. yüzyıldan kalma Taş Medrese olarak bilinen binada kurulmuş.

Aslında Türkiye'deki ilk müzecilik izlerine Selçuklular döneminde, Kahramanmaraş sınırları içerisinde rastlanıyor. Hatta Dulkadiroğlu Beyliği döneminde, dünyada oldukça önemli bir yere sahip olan Geç Hitit Stelleri, Kahramanmaraş Kalesi'nde sergilenmiş. Kahramanmaraş Müzesi ise ilk olarak 1947 yılında Taş Medrese'de kurulmuş, 1961 yılında Kahramanmaraş Kalesi'ne, 1975 yılında ise günümüzde kullanılan müze binasına taşınmış. 2018 yılı itibariyle hala aynı yerinde ziyaret edilebilen Kahramanmaraş Müzesi, 2012 yılının Mayıs ayında eserlerin farklı teşhir edilmesi ile birlikte çağdaş müzecilik anlayışına uygun bir şekilde tasarlanmış.

Kahramanmaraş Müzesi'nde teşhir edilen eserler; Antik Fil Sergi Salonu, Direkli Mağarası, Kazı ve Canlandırma Salonu, Domuztepe Höyük Canlandırma ve Kazı Sergi Salonu, Geç Hitit Eserleri Sergi Salonu, Mozaik Sergi Salonu, Taş Eserler Sergi Salonu ve Kronolojik Eser Sergi Salonu olmak üzere toplam 7 adet salonda sergileniyor. Tüm bunların yanı sıra bahçede de bazı eserlerin teşhir edildiğini görebilirsiniz. Kahramanmaraş Müzesi'nde Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Tunç, Demir, Grek, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserler sergileniyor.

Kahramanmaraş Kalesi

Kahramanmaraş Kalesi, Kahramanmaraş kent merkezindeki yığma tepenin üstündedir. Günümüze değin birçok onarım geçiren kalenin MÖ 1. yüzyıl - MS 2. yüzyıl arasında yapılmış olacağı düşünülmektedir.

150x75 metre boyutlarında dikdörtgene yakın planlıdır. Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü duvarların bir bölümünü ve üç burcu onartmıştır. Bunlardan biri kalenin eski giriş yapısıdır. Kahramanmaraş Kalesi'nden bakıldığında Ulu Camii ve Kıbrıs Meydanı çok güzel bir manzara oluşturmaktadır.