İSKUR, tekstilden tarıma kadar uzanan üretim yolculuğunda çevreyi korumayı ve gelecek nesillere iyi bir dünya bırakmayı unutmuyor. Günümüzde birçok fabrika kimyasal atıklarını doğaya bıraktığı gerekçesiyle ismini karalarken, İSKUR enerji alanındaki faaliyetlerini doğaya zarar vermemekten yana kullanıyor. Biyokütle enerji santrali kuran firma, enerjinin çevresel kirliliğinin önüne geçti. Tükenmez bir kaynak olan biyokütle enerjisi firmanın sürdürülebilirlik politikasına hız kazandırdı. Tarım, orman ve tekstil atıklarından günlük 180-200 ton aralığında doymuş buhar elde eden firma, elde edilen enerjiyi İSKUR Denim ve İSKUR Boya tesisleri için kullanıyor.
Biyokütle Enerjisi Nedir?
Tarım atıkları, orman sektörü organik atıkları, hayvansal atıklar(mezbaha atıkları, dışkı, vb) veya şehir atık sularının oksijensiz ortamda çürütülerek; çeşitli su bitkileri gibi canlı (biyolojik) kaynaklar yolu ile elde edilen yakıta Biyogaz, bu enerji türüne Biyokütle Enerjisi (biomass) denilmektedir. Kısaca organik maddelerden çeşitli yollarla elde edilen enerji, biyokütle enerjisidir.
Enerjinin çevresel kirliliğe yol açmadan sürdürülebilir olarak sağlanabilmesi için kullanılacak kaynaklar arasında biyokütle enerjisi vardır. Biyokütle enerjisi tükenmez bir kaynak olması, her yerde elde edilebilmesi, özellikle kırsal alanlar için sosyo-ekonomik gelişmelere yardımcı olması nedeniyle uygun ve önemli bir enerji kaynağı olarak görülüyor.